​‘Kahn toch door met MS Mode’

​‘Kahn toch door met MS Mode’

MS Mode is dicht bij een doorstart onder de voormalige aandeelhouders Roland Kahn en Jaco Scheffers. Samen met de Amerikaanse investeerder GA willen ze de modeketen voortzetten, meldt NRC op basis van ingewijden.

Eerder liet Scheffers, cfo en rechterhand van Roland Kahn, nog weten dat zij niet van plan waren een bod uit te brengen op MS Mode. “Our time is over”, zo liet hij optekenen tegenover de NOS. Hij noemde het niet logisch om als voormalige aandeelhouders de modeketen door te starten. “Wij hebben het gevoel: het is ons niet gelukt.”

Kahn liet eerder deze week tegenover RTL Z weten dat het faillissement van MS Mode is te wijten aan mismanagement en onvoldoende controle op de bedrijfsvoering door hem zelf, als gevolg van de tijd die hij in het redden van V&D heeft gestoken. Ook het gebrek aan vertrouwen van de Rabobank speelde volgens hem een grote rol. MS Mode had volgens hem binnen anderhalf jaar weer gezond kunnen zijn.

Scheffers liet eerder al weten dat als een investeringsmaatschappij de medewerking van Kahn en hem als voorwaarde zou stellen voor een overname, zij hun ‘verantwoordelijkheid zouden nemen’. De Coolcat-baas en zijn rechterhand willen niet reageren. Ook de curatoren en GA geven geen commentaar. Eerder werd Miss Etam-eigenaar R&S Retail genoemd als belangrijke overnamekandidaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!