​Makro kijkt naar Media Markt voor elektronicatak

​Makro kijkt naar Media Markt voor elektronicatak

De Belgische tak van Makro heeft Fnac en Media Markt benaderd om de afdeling hifi/video over te nemen. Ook elektronicaketen Vanden Borre zou interesse hebben, meldt de Gazet van Antwerpen.

Het afstoten van de elektronica-afdeling is onderdeel van een herstructureringsplan, waarbij vijfhonderd banen bij winkelketens Makro en Metro in België op het spel staan. Makro wil zich bij onze zuiderburen focussen op kwaliteitsvoeding, feestartikelen en decoratie- en bouwmaterialen.

Media Markt, dat net als Makro tot Metro Group behoort, lijkt volgens Het Laatste Nieuws de beste positie te hebben voor de overname. In de transformatie wordt 61 miljoen euro geïnvesteerd. Met de overname van de elektronicatak wordt het banenverlies beperkt, hopen de vakbonden.

Het bestuur en de raad van toezicht van Metro Group zijn vorige week akkoord gegaan met de splitsing van het concern. Er komen aparte beursgenoteerde bedrijven voor de groothandels- en foodactiviteiten enerzijds en consumentenelektronica anderzijds.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends