​Ook Belgisch verzet tegen Ahold Delhaize

​Ook Belgisch verzet tegen Ahold Delhaize

De federatie van merkproducenten in België BABM komt in opstand in tegen de prijsverlaging die Ahold Delhaize zijn leveranciers oplegt. De organisatie heeft in een brief aan het ketenoverleg zijn ongenoegen geuit, schrijft De Tijd.

Het is nog niet duidelijk of er ook een formele klacht wordt ingediend, zoals de Nederlandse FNLI heeft gedaan. BABM liet eerder al weten het met terugwerkende kracht aanpassen van de inkoopvoorwaarden door Ahold Delhaize ‘niet fair’ te vinden. Het is in strijd met de afspraken die in het Europese ketenoverleg zijn gemaakt, zo zei ceo Wouter Gelens.

De FNLI heeft zijn klacht neergelegd bij de stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken. Ahold Delhaize ontkent in strijd te handelen met de Gedragscode Eerlijke Handelspraktijken. “In Nederland liggen de prijzen voor de meeste producten lager, we willen dat er meer lijn komt in de aankoopprijzen”, zegt een woordvoerder.

Ahold Delhaize wil met terugwerkende kracht vanaf 1 januari prijsverlagingen doorvoeren voor zijn grootste leveranciers. Eerder werd al duidelijk dat de gedragscode, die de macht van supermarkten moet inperken, kortingen met terugwerkende kracht niet toestaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!