​‘Beurswaarde Takeaway.com ruim één miljard’

​‘Beurswaarde Takeaway.com ruim één miljard’

Banken taxeren Takeaway.com op een beurswaardering van tussen de één en 1,2 miljard. Dat blijkt volgen Het Financieele Dagblad uit vertrouwelijke rapporten die analisten van Morgan Stanley, UBS en ABN Amro hebben geschreven.

Het moederconcern van Thuisbezorgd.nl moet binnen enkele weken de beurs op gaan. De taxering is gebaseerd op de omzetcijfers van branchegenoten Just Eat en het Amerikaanse Grubhub, die al een beursnotering hebben. Deze maaltijdbezorgers zijn, in tegenstelling tot Thuisbezorgd.nl, al wel winstgevend.

Takeaway.com kondigde eerder deze maand zijn beursgang aan. De etailer wil hiermee 175 miljoen euro ophalen. De beursgang is ‘een beslissende stap’ om het toekomstige groeipotentieel van Thuisbezorgd.nl te realiseren, liet ceo Jitse Groen weten.

Thuisbezorgd.nl investeert de komende tijd extra in zijn marketingactiviteiten in Duitsland, om zijn naamsbekendheid daar te vergroten. Het wil ook daar marktleider worden, maar heeft te maken met grote concurrentie van Delivery Hero. Takeaway.com leed vorig jaar een verlies van 19,5 miljoen euro, maar wil binnen twee tot drie jaar winstgevend zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!