​‘Hudson’s Bay wil alle winkels in Nederland spierwit’

​‘Hudson’s Bay wil alle winkels in Nederland spierwit’

Hudson’s Bay wil zich in alles onderscheiden van wat er in Nederland is. Zo moeten de warenhuizen allemaal een spierwit uiterlijk krijgen. Dat zei architect Frederik Vermeesch van Rijnboutt in de Tilburgse Omgevingscommissie, schrijft het Brabants Dagblad.

Rijnboutt ontwerpt vier van de zeven warenhuizen van Hudson’s Bay, die volgend jaar september gezamenlijk geopend moeten worden. Het bureau kreeg de eis over het spierwitte uiterlijk deze week te horen. Het maakt volgens Vermeesch onderdeel uit van de merkidentiteit van het Canadese warenhuisconcern in ons land.

Hudson’s Bay huurt in Tilburg een pand van zo’n 12.500 vierkante meter. De Omgevingscommissie vindt de voormalige winkel van V&D al een opvallende verschijning in de historische Heuvelstraat. De eis van de nieuwe huurder zou het pand er alleen nog maar meer laten uitspringen.

Hudson’s Bay heeft inmiddels elf langlopende huurcontracten afgesloten in ons land. Naast het warenhuis in Tilburg komen er in ieder geval filialen in Amsterdam (twee), Amersfoort, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. De meeste locaties werden voorheen ingevuld door V&D.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends