​Miss Etam en Brantano definitief onder één dak

​Miss Etam en Brantano definitief onder één dak

R&S Retail Group is eigenaar geworden van de Belgische schoenenketen Brantano. Brantano voegt zich bij Miss Etam en FNG, dat recent al voor 99,91 procent in handen kwam van R&S.

Het retailconcern nam in april al een optie op de aankoop van Brantano en heeft het voormalige dochterbedrijf van Macintosh nu via een aandelentransactie definitief overgenomen. ‘R&S slaagt er hierdoor in om haar strategie die erop is gericht om retail- en fashion ketens te combineren met opportuniteit om de synergiën tussen de groepen maximaal te benutten, verder te realiseren’, luidt de verklaring.

Brantano werd door R&S-topman Rens van de Schoor, FNG-topman Dieter Penninckx en de familie Torfs overgenomen, nadat moederbedrijf Macintosh op de fles ging. Zij lieten onlangs al weten zo’n 25 winkels af te willen stoten en vijftig miljoen euro in de overige honderd winkels te steken om die ‘eigentijdser’ te maken.

De schoenenketen heeft acht winkels inmiddels voorzien van een nieuw concept en nieuwe merkidentiteit, meldt RetailDetail. De komende twee tot drie jaar moet de hele operatie zijn afgerond.

Reacties