​De Vegetarische Slager gaat de grens over

​De Vegetarische Slager gaat de grens over

De Vegetarische Slager opent vrijdag een winkel in Berlijn. Het wordt voor het foodconcept de eerste eigen vestiging in het buitenland.

De producent van vleesvervangers ziet de Duitse hoofdstad als een goede locatie, omdat er naar eigen zeggen tachtigduizend inwoners zijn die volledig plantaardig eten. “Het wordt ook wel de vegan-hoofdstad van de wereld genoemd.” De winkel gaat opereren onder de naam Der Vegetarische Metzger.

De Vegetarische Slager maakte ruim twee jaar geleden al bekend plannen te hebben voor winkels in het buitenland. “Er zijn op dit moment serieuze gesprekken gaande met vier of vijf partijen”, liet oprichter Jaap Korteweg destijds weten aan RetailNews. Het zou toen gaan om spelers uit de Verenigde Staten, India, Italië en Spanje. Sindsdien bleef het stil.

In Nederland heeft De Vegetarische Slager een conceptstore in Den Haag en wordt het merk verder verkocht bij onder meer Jumbo en Ekoplaza. In totaal heeft de vleesvervangerproducent naar eigen zeggen meer dan drieduizend verkooppunten verspreid over dertien landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!