​Thuisbezorgd.nl eind deze maand naar de beurs

​Thuisbezorgd.nl eind deze maand naar de beurs

Takeaway.com maakt naar verwachting op 30 september zijn debuut op de beurs. De verwachte waardering van de etenbestelsite komt naar eigen zeggen uit tussen de 904 miljoen en 1,1 miljard euro.

De beurswaardering komt ongeveer overeen met de schatting die banken vorige week maakten. Een aandeel van Takeaway.com moet tussen de 20,50 euro en 26,50 euro gaan opbrengen. Thuisbezorgd.nl verwacht bruto 350 miljoen euro op te halen, met een maximum van 441 miljoen euro.

Takeaway.com kondigde eerder deze maand zijn beursgang aan. Dat is ‘een beslissende stap’ om het toekomstige groeipotentieel van Thuisbezorgd.nl te realiseren, liet ceo Jitse Groen weten. Hij behoudt zelf 95 procent van de aandelen. In totaal wordt maximaal 44,1 procent van de aandelen naar de beurs gebracht.

Takeaway.com leed vorig jaar een verlies van 19,5 miljoen euro, maar wil binnen twee tot drie jaar winstgevend zijn. De maaltijdbezorger focust zich op het vergroten van de naamsbekendheid in Duitsland, waar het marktleider wil worden maar grote concurrentie heeft van Delivery Hero.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!