​Failliet HEMA-filiaal maakt doorstart

​Failliet HEMA-filiaal maakt doorstart

De winkel van HEMA in Appingedam blijft waarschijnlijk niet lang gesloten. Het filiaal ging begin deze maand failliet, maar een andere franchisenemer zal een doorstart realiseren. Dat laat curator Saskia van Gessel weten tegenover het Dagblad van het Noorden.

Het hoofdkantoor van HEMA, met de bank de grootste schuldeiser, trok zelf de stekker uit het filiaal. De retailer liet al direct weten te werken aan een doorstart, zoals de afgelopen jaren ook in plaatsen als Hoevelaken en Nijkerk werd gerealiseerd.

Franchisenemer Reinier Doornbos, die de winkels van HEMA in Bedum, Delfzijl en Leek al exploiteert, heeft van de drie gegadigden het hoogste bod op de goodwill uitgebracht. Hij probeert de winkel eind deze week weer te openen. Hij heeft alleen een oproepkracht overgenomen; de overige acht voormalige personeelsleden kunnen solliciteren voor vijf à zes openstaande functies.

De drie huidige HEMA-filialen van Doornbos draaien volgens hem ‘hartstikke goed’. “Wij zien mogelijkheden om ook van het filiaal in Appingedam een succes te maken.”

Reacties 1


Rob Lasterie 15 jun, 19:13

Maak de HEMA retro combinatie van jaren 60 en nu en draait weer als een dolle .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!