​Overnamebod op Charles Vögele

​Overnamebod op Charles Vögele

Het Italiaanse consortium Sempione Retail wil de noodlijdende modeketen Charles Vögele overnemen. Sempione biedt omgerekend ruim 51 miljoen euro op het Zwitserse concern, meldt Reuters.

Sempione bestaat uit de Italiaanse fashionretailer OVS en investeerders Asppen Trust Services en Retails Investment S.R.L. De groep biedt 6,38 Zwitserse frank per aandeel, 2,1 procent meer dan de beurswaarde van Charles Vögele bij het sluiten van de beurs afgelopen vrijdag.

Charles Vögele lijdt al jaren zware verliezen. In de eerste helft van dit jaar zag de retailer zijn omzet met 3,7 procent dalen naar omgerekend 347 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op ruim 29 miljoen euro. De fashionketen heeft het naar eigen zeggen vooral in de thuismarkt zwaar.

Charles Vögele kondigde in juni zijn vertrek van de Belgische markt aan, nadat het daar ondanks een reorganisatie niet lukte om winstgevend te worden. Er zijn naar eigen zeggen geen plannen om ook ons land te verlaten, al zijn er de afgelopen jaren wel winkels gesloten. De Zwitserse keten heeft in ons land bijna honderd vestigingen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends