Asscher: ‘Doorstart moet plaats bieden aan ouderen’

Asscher: ‘Doorstart moet plaats bieden aan ouderen’

Wanneer een bedrijf een doorstart maakt, zou er ook plaats moeten zijn voor oudere werknemers. “De doorstarter heeft hier ook baat bij”, schrijft minister Lodewijk Asscher in reactie op Kamervragen over de doorstart van McGregor.

Door werknemers met veel ervaring in dienst te nemen, wordt de kans op een succesvolle doorstart groter, stelt Asscher. ‘Zij vervullen vaak een spilfunctie binnen de onderneming en genieten veel vertrouwen bij collega’s’. Hij wijst er bovendien op dat het aannemen van werknemers niet in strijd mag zijn met wetgeving over gelijke behandeling. ‘Bij een selectie van werknemers op grond van het aantal dienstjaren zou hiervan sprake kunnen zijn.’

Asscher wil niet ingaan op het specifieke geval van McGregor. Bij de doorstart van de fashionketen onder de naam Doniger Fashion Group werden 120 oudere werknemers niet opnieuw in dienst genomen. Vakbond CNV en een aantal oud-medewerkers van McGregor lieten daarop weten te overwegen naar het College voor de Rechten van de Mens te stappen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends