​Kledingketen Tuunte stopt met opruiming

​Kledingketen Tuunte stopt met opruiming

Tuunte biedt vanaf eind dit jaar geen opruiming meer aan in de huidige vorm. “Het huidige mooie weer kan een goede reden zijn om de collectie in de winter te blijven aanbieden tegen eerlijke prijzen”, stelt algemeen directeur Louis van Andel.

De kledingketen kampt met een lage najaarsomzet, omdat de wintercollectie door de hoge temperaturen slecht wordt verkocht. Tuunte is niet de enige retailer die daar last van heeft, weet Van Andel. De eerste winkels zullen volgens hem in december beginnen met afprijzingen.

Van Andel beschouwt het warme weer als teken helemaal te stoppen met de opruiming, die sinds drie jaar ‘Moois voor Minder’ heet. “Als een seizoen pas echt begint, is de kleding alweer afgeprijsd. We volgen allemaal de buren in de winkelstraat. En dat kan niet meer”, zegt hij tegenover Tubantia. Bang voor de financiële gevolgen is hij niet, omdat de opruiming ‘altijd maar weinig opbrengt’.

Tuunte beschikt over 41 winkels en is vooral in het oosten van het land actief. Twee maanden terug maakte de keten definitief de stap naar West-Nederland, met de opening van een winkel in Stadshart Zoetermeer.

INretail-directeur Jan Meerman hield begin deze week ook al een pleidooi voor het stoppen van de uitverkoopwoede. Hij zag een retailer begin deze maand al vijftig procent korting geven op de herfstcollectie. Het is tekenend voor het ‘onvermogen van de sector’, aldus Meerman. “Alle spelers zitten gevangen in een failliet systeem. En niemand bevrijdt zich van dat juk.”

Reacties