‘Geef Markthal-ondernemers meer verantwoordelijkheid’

‘Geef Markthal-ondernemers meer verantwoordelijkheid’

De kraamhouders in de Rotterdamse Markthal zouden moeten functioneren als een vereniging van eigenaren in een wooncomplex. “Laat hen zelf de servicekosten beheren, en geef als eigenaar de criteria aan”, zegt oud-bouwwethouder Hamit Karakus in het Algemeen Dagblad.

De hoge huren en servicekosten hebben al geleid tot het vertrek van verschillende ondernemers uit de vershal. Dat zijn de problemen die volgens Karakus als eerste moeten worden opgelost. Ook pleit hij voor meer marketing in de stad.

Verder is het volgens Karakus belangrijk dat alle rechtszaken die spelen zo snel mogelijk van tafel gaan. Zo sleepte een groep ondernemers Markthal-eigenaar Klépierre voor de rechter, om af te dwingen dat naar hun bezwaren zou worden geluisterd. Omgekeerd worden versondernemers die met horeca extra inkomsten willen genereren, voor de rechter gedaagd door Klépierre.

De scheiding tussen vers en horeca zou wat Karakus betreft niet zo strikt moeten zijn. “Als die regels moeten worden aangepast omdat ze in de praktijk niet blijken te werken, dan moet je dat doen. Dat is echt geen schande.”

Karakus stond mede aan de wieg van de Markthal, die sinds twee jaar open is. Hij laat weten bereid te zijn te bemiddelen tussen Klépierre en de ondernemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!