​Shoeline deels failliet verklaard

​Shoeline deels failliet verklaard

Drie schoenenwinkels van Shoeline zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het gaat om de winkels in Arnhem, Heerlen en één in Rotterdam.

Shoeline houdt na het faillissement acht vestigingen over. Het meeste van het verlies zat volgens eigenaar Patrick Hendriks in de drie inmiddels failliete winkels. “Hierdoor leden de goede bv’s onder de slechte bv’s”, zegt hij tegenover Schoenvisie.

Om te voorkomen dat de schoenenketen in zijn geheel op de fles zou gaan, heeft Shoeline besloten om de drie filialen af te stoten. Op de bewuste locaties heeft de retailer volgens Hendriks onder meer te maken met te hoge huren en teruglopende traffic. Ook het faillissement van Macintosh wordt door hem genoemd. “Onze klanten gingen toen liever bij die ketens met zeventig procent korting schoenen kopen.”

De winkels die openblijven maken winst of draaien break-even, stelt de eigenaar. Die filialen krijgen een upgrade, om weg te blijven van de onderkant van de markt. “We willen kijken of we in plaats van een 50 euro-klant een 75 euro-klant kunnen aanspreken.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends