​Plus stoot Jan Linders van de troon

​Plus stoot Jan Linders van de troon

Plus is uitgeroepen tot de supermarktketen met de beste versafdeling. De afgelopen zes jaar was Jan Linders de winnaar van het Versrapport van GfK en Foodmagazine.

Nettorama is voor het tweede jaar op rij de winnaar in de groep groente en fruit. In de andere versgroepen valt de supermarktketen fors terug, waardoor de totale positie op de ranglijst daalt van vier naar acht. Jan Linders heeft nog wel de koppositie in handen in de categorie vers brood, terwijl Emté de beste vleesafdeling heeft.

Aldi is opnieuw de hekkensluiter in het rapport. Net als vorig jaar scoort de Duitse discounter in alle productgroepen het slechtst. Een opvallende stijger is Poiesz, dat van een zesde plek vorig jaar naar een derde plaats klimt. Jan Linders valt na zes jaar winst terug naar een vierde plek, terwijl Boni kelder van de vijfde naar de veertiende plaats.

De ranking van het Versrapport wordt bepaald door zowel waardering bij consumenten als prestaties in de markt. Plus is zowel in waardering als prestatie de nummer twee, samen goed voor een eerste plek. Coop staat dit jaar qua prestaties op één, maar wordt met een twaalfde plek beduidend minder gewaardeerd. Emté scoort het hoogst op waardering, goed voor een tweede plaats in totaal.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends