​Tuunte: ‘Leveranciers krijgen al te weinig betaald’

​Tuunte: ‘Leveranciers krijgen al te weinig betaald’

Behalve dat een uitverkoop weinig oplevert, is het vooral een doodlopende weg. Dat zegt Tuunte-topman Louis van Andel op RetailWatching over zijn besluit om te stoppen met de opruiming in de huidige vorm. “Wat gebeurt er als we die route blijven volgen? Misschien zijn we er dan over een jaar of twee à drie niet meer.”

Door de opruiming komen de marges steeds verder onder druk te staan, zegt hij. “Dat betekent dat we meer rotzooi moeten verkopen – wat we natuurlijk niet gaan doen – of goedkoper moet inkopen en onze leveranciers dus minder moet betalen.” Ook dat laatste is geen optie, omdat leveranciers volgens Van Andel al veel te weinig betaald krijgen. “Ik zie daar graag verandering in komen.”

Hoewel de uitverkoopwoede al jaren onderwerp van discussie is, is de paniek momenteel groot onder lokale retailers en ketens. Wetgeving is echter niet nodig om orde te scheppen, zegt Van Andel. Het is volgens hem de eigen verantwoordelijkheid van retailers om te bepalen of ze eveneens een nieuwe weg in slaan of dat ‘ze accepteren dat ze in hun huidige vorm op korte termijn wellicht geen rol meer spelen’.

Tuunte neemt nu een voorbeeld aan Rituals en wil ‘betekenis’ toevoegen aan zijn kleding. In het geval van de kledingketen betekent dat het verkopen van ‘draagbare vrouwenkleding’. “Wij maken het niet mooier dan het is”, aldus Van Andel.

Lees op RetailWatching meer over het besluit van Tuunte om te stoppen met de opruiming.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!