​Amsterdamse huurprijzen veelal ongewijzigd

​Amsterdamse huurprijzen veelal ongewijzigd

Het merendeel van de winkelhuren in Amsterdam is ongewijzigd ten opzichte van een jaar eerder. In 84 van de 128 winkelgebieden zijn de prijzen voor winkels en daghoreca stabiel gebleven, zo blijkt uit het rapport Winkelhuren Amsterdam 2016 van DTZ Zadelhoff.

In 33 winkelgebieden is de huurprijs voor commercieel onroerend goed gestegen, tien meer dan een jaar eerder. De hoogste stijgingen vonden plaats in de stadsdelen Centrum, Zuid en West, waaronder de Kalverstraat, Spaarndammerstraat en het Gelderlandplein.

Door de aanhoudende populariteit onder passanten en retailers, is de tophuurprijs in de Kalverstraat toegenomen tot zo’n drieduizend euro per vierkante meter. Dat is een stijging van honderd euro ten opzichte van een jaar eerder. Het Gelderlandplein trekt op zijn beurt meer belangstelling van aansprekende retailers na een ingrijpende renovatie. ‘Door het zeer hoge afwerkingsniveau heeft het centrum internationale allure verkregen’, aldus de onderzoekers.

Dit jaar is er sprake van elf dalers, één minder dan een jaar terug. Bekende winkelgebieden waar de huurprijzen terug zijn gelopen zijn de Jan Evertsenstraat, winkelcentrum Boven ’t Y en Villa Arena. In dat laatste gebied wordt veel winkelruimte aangeboden, waardoor de huur opnieuw is gedaald. ‘Hoewel de woningmarkt in Amsterdam hooggespannen is en ook de bestedingen aan woninginrichting weer toenemen, weet winkelcentrum Villa Arena hier nog niet van te profiteren’, schrijft DTZ Zadelhoff.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends