​Office Depot doet Europese tak van de hand

​Office Depot doet Europese tak van de hand

Private equityfirma Aurelius neemt alle Europese activiteiten van Office Depot over. Dat hebben de twee partijen bekendgemaakt, zonder het overnamebedrag te vermelden.

Office Depot was al langer op zoek naar een koper voor de Europese tak als onderdeel van de fusie met Staples. Hoewel die fusie werd geblokkeerd door de mededingsautoriteiten, gaat Office Depot nu toch over tot een verkoop van de activiteiten op ons continent. Bij de deal met Aurelius zijn onder meer het merk Viking en de ruim honderd winkels inbegrepen.

Office Depot is in veertien Europese landen actief, telt er zo’n 6500 werknemers en is goed voor een jaaromzet van twee miljard euro. Het Europese hoofdkantoor staat in Venlo, terwijl de retailer eveneens over een groot distributiecentrum in Zwolle beschikt.

De Europese tak van Office Depot kreeg de afgelopen jaren te maken met een herstructurering, waarbij honderden banen werden geschrapt. De nieuwe eigenaar gaat de ingeslagen weg continueren en zoekt eveneens naar groei via e-commerce en nieuwe producten en diensten. Wat de gevolgen voor het personeel zijn is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!