​Plus brengt koersbord naar meer winkels

​Plus brengt koersbord naar meer winkels

De Laagste Prijscheck van Plus wordt zichtbaar in meer winkels van de keten. Twaalf vestigingen maken al gebruik van de elektrische borden waarop zij hun prijzen vergelijken met die van concurrenten. Alleen al komende week komen daar in Almelo vier vestigingen bij, meldt Distrifood.

Plus gebruikt de formule met name in marktgebieden met veel concurrentie. De deelnemende winkels krijgen elektrische borden waarop de prijzen van ongeveer driehonderd producten vergeleken worden met die van andere supermarkten. Hierbij kiest Plus voor producten die consumenten kopen bij het doen van hun dagelijkse boodschappen, waaronder groente, vlees en huismerken. Het scherm is aangesloten op het kassasysteem, zodat de prijzen direct worden aangepast aan die van de andere supermarkten.

Het koersbord beleefde zijn première vorig jaar in de Plus-winkel in Huizen. Deze pilot verliep succesvol waarna de directie besloot de dienst beschikbaar te maken voor vestigingen die het goed kunnen gebruiken omdat zij in een concurrerend marktgebied zitten. De Laagste Prijscheck is echter geen laagste prijsgarantie. Als producten tussen checks door bij de concurrentie worden aangepast, dan worden de prijzen pas aangepast als een klant dit aangeeft.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends