​Thuisbezorgd.nl-aandeel geprijsd op 23 euro

​Thuisbezorgd.nl-aandeel geprijsd op 23 euro

Takeaway.com maakt vrijdag tegen een waarde van 993 miljoen euro zijn debuut op de beurs. De prijs per aandeel is vastgesteld op 23 euro.

De beursgang bestaat uit ruim 7,6 miljoen nieuw uitgegeven aandelen, met een waarde van zo’n 175 miljoen euro. Samen met de kleine 6,7 miljoen bestaande aandelen, die 153 miljoen euro opbrengen, komt de totale waarde van de aanbieding op 328 miljoen euro.

Eerder deze week werd duidelijk dat de belangstelling van particuliere beleggers voor aandelen van Takeaway.com beperkt was. De bandbreedte werd daarom twee dagen voor de beursgang verlaagd naar 21,50 tot 23 euro. Aanvankelijk werd uitgegaan van een range tussen 20,50 en 26,50.

Voor beurssucces is het essentieel dat de Thuisbezorgd.nl de strijd op de Duitse markt wint, stelden beleggingsexperts. Daar heeft de maaltijdbezorger concurrentie van marktleider Delivery Hero. Voorlopig bestellen vooral grote beleggers aandelen. Particulieren zullen vermoedelijk op minder dan tien procent van de aangeboden aandelen inschrijven.

RetailTrends