Wat verder deze week voorbij kwam...

Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op CP Executive, The Telegraph, Retail Gazette, Fortune en Retail Dive.

Happy Few
De Bijenkorf een luxewarenhuis? Het is een kringloopwinkel, vergeleken met de veertig warenhuizen die The Guess Private Merchant wil openen. Klantprofiel: een vermogen van 250 miljoen dollar.

Lees verder bij CP Executive: http://bit.ly/2dJyNRy

Roots
Uit kosten- en duurzaamheidsoverwegingen stappen steeds meer retailers in bezorging per fiets. Voor Sainsbury’s betekent het een terugkeer naar de roots. Al in 1882 gingen bezorgers van de supermarktketen per fiets langs hun klanten.

Lees verder bij The Telegraph: http://bit.ly/2dJyfLm

Kieskeurig
Jonge consumenten shoppen alleen online? Onzin, blijkt uit nieuw onderzoek. Ze houden van de winkelstraat, alleen zijn ze steeds kritischer en kieskeuriger in hun winkelkeuze.

Lees verder bij Retail Gazette: http://bit.ly/2cG88jz

Kerstshoppen
Winkels beginnen ieder jaar eerder met hun kerstcampagnes. 34 miljoen Amerikanen zijn al begonnen met shoppen voor de feestperiode, terwijl één miljoen hun buit zelfs al helemaal binnen zeggen te hebben.

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/2cG89DY

Missie
De iconische warenhuisketen Macy’s heeft het zwaar. De aangekondigde winkelsluitingen zijn waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. Meer focus op e-commerce zal vermoedelijk ook niet de reddende engel blijken.

Lees verder bij Retail Dive: http://bit.ly/2dceP35