​R&S streeft naar half miljard euro omzet

​R&S streeft naar half miljard euro omzet

Miss Etam-eigenaar R&S Retail heeft over de twaalf maanden tot en met juni een omzet van 475 miljoen euro geboekt. Het streven blijft gericht op de realisatie van een jaaromzet van vijfhonderd miljoen euro, zo laat het concern dinsdag weten.

De omzet wordt geboekt in de drie verschillende takken van het bedrijf: Miss Etam, FNG en Brantano. Daarbij gaat het om pro-formacijfers, aangezien FNG en Brantano nog niet een jaar in handen van het concern zijn. FNG voert onder meer de formules Promiss, Friday, Steps en Claudia Sträter.

De brutomarge bij het concern bedraagt 51,9 procent en de ebitda komt uit op 30,7 miljoen euro. Dat betekent dat de ebitda ruim zes procent van de omzet bedraagt. R&S heeft voor de lange termijn de doelstelling om dat percentage te laten klimmen tot tien à vijftien procent, zoals voorheen bij FNG het geval was. 'De focus ligt de komende periode in de eerste plaats op het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen, waardoor het rendementsniveau aanzienlijk kan stijgen', aldus R&S.

Het retailbedrijf laat verder weten dat de cashpositie op 66,2 miljoen euro en de netto financiële schuld op 105,1 miljoen euro uitkomt. Daar is de obligatielening van twintig miljoen euro die begin juli werd geplaatst al in meegerekend. De laatste kapitaaloperatie is niet in de cijfers meegenomen. R&S gaat via de uitgifte van nieuwe aandelen 25 miljoen euro ophalen bij investeerders.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends