​Blokker en Leen Bakker beschuldigd van namaak

​Blokker en Leen Bakker beschuldigd van namaak

Het Chinese bedrijf Zhejiang Zhengte heeft een kort geding aangespannen tegen Blokker en Leen Bakker. De fabrikant wil dat de twee winkelketens stoppen met de verkoop van een partytent, die te veel op hun ‘Butterfly Gazebo’ zou lijken.

Zhejiang Zhengte stelt dat het product door zijn ontwerper is ontwikkeld als een licht en elegant alternatief voor de reguliere partytent. Het gaat daarbij om een luifel die in een vlindervorm gevouwen is, waarbij de vier palen in hoogte verstelbaar zijn. De Butterfly Gazebo is volgens RTL Z het vlaggenschip van het bedrijf en wordt onder meer via een webwinkel in ons land verkocht.

De Chinese fabrikent stelt in een dagvaarding dat het product van Blokker en Leen Bakker van inferieure kwaliteit is. De retailers zelf stellen dat het ontwerp al langer bestaat.

Zhejiang Zhengte eist dat de ketens van Blokker Holding binnen veertig dagen stoppen met de verkoop en de voorraad bij hen inleveren of vernietigen. De partytent is al niet meer in de webshops van Blokker en Leen Bakker te vinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!