​Rivièra Maison roert zich in het buitenland

​Rivièra Maison roert zich in het buitenland

Rivièra Maison heeft winkels in Kazachstan, Rusland en Turkije om uiteenlopende redenen gesloten. Daartegenover staat onder meer een opening in Qatar, die voor eind dit jaar op de planning staat. Dat laat de winkelketen weten aan RetailNews.

Rivièra Maison had in Rusland twee winkels die gerund werden door franchisenemers, waarvan er één is gesloten. “Door de financiële situatie werden de prijzen van onze producten relatief hoog, waardoor het aantal verkopen minder werd”, legt een woordvoerder uit.

De retailer is sinds eind 2013 actief in Rusland en had oorspronkelijk het plan om in vijf jaar tijd tien winkels te openen. De aanlokkelijke situatie van voor de Russische crisis is echter helemaal weg, zei topman Henk Teunissen vorig jaar al in RetailTrends. “Nu moeten we veel van de marge inleveren om onze partner in leven te houden.”

De winkel in Turkije ging in 2012 open, maar daar heeft de eigenaar door de politieke en financiële situatie besloten de deuren te sluiten. De winkel in Kazachstan bevond zich volgens de woordvoerder in een nieuw, onbekend winkelcentrum. Daardoor was het voor Rivièra Maison als nieuw, onbekend merk te vroeg om de winkel tot een succes te maken, stelt zij.

De winkelsluitingen in het buitenland betekenen niet dat de internationale plannen van Rivièra Maison in de ijskast zijn gezet. “We openen ook weer veel nieuwe winkels in onze focuslanden”, benadrukt de woordvoerder. De Nederlandse keten heeft een partner gevonden die de eerste vestiging in Qatar opent. Het wordt een grote winkel van bijna duizend vierkante meter in de Mall of Qatar, die in december opent. Rivièra Maison krijgt onder meer het Amerikaanse Pottery Barn en de lokale spelers The One en Marina Bay als 'buren', vertelt Teunissen. "Qatar wordt de eerste winkel in de Golfregio en bij succes gaan we daar doorgroeien."

Rivièra Maison opende recent al een eigen winkel in het Noorse Bergen. De retailer heeft verder meerdere franchisevestigingen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul en gaat ook verder uitbreiden in Duitsland, België en Scandinavië. Zo wordt in Stuttgart de vierde vestiging bij onze zuiderburen geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!