​​Bol.com bezorgt op dezelfde dag

​​Bol.com bezorgt op dezelfde dag

Bol.com is in heel Nederland gestart met sameday-delivery. Bestellingen die op werkdagen ’s ochtends worden geplaatst, worden voortaan nog dezelfde avond bezorgd.

De nieuwe bezorgoptie is beschikbaar bij driehonderdduizend artikelen binnen alle productcategorieën. “Nergens in de wereld is een groter aanbod sneller en goedkoper leverbaar”, aldus directeur Daniel Ropers. De introductieprijs voor sameday-delivery is 1,99 euro per bestelling.

Bol.com laat verder weten bestellingen voortaan ook op zondag thuis te bezorgen, waarmee een zevendaagse bezorging een feit is. De nieuwe bezorgopties zijn vooralsnog alleen in Nederland beschikbaar, maar de Ahold Delhaize-dochter onderzoekt de mogelijkheden om ze ook in België te introduceren.

Bol.com ging ruim een jaar terug al van start met ‘Vandaag Ophalen’, waarmee klanten binnen een paar uur na hun bestelling de aankoop kunnen afhalen bij een filiaal van Albert Heijn. De grootte van het assortiment dat beschikbaar is voor de snelle bezorgopties is volgens Ropers vergelijkbaar met het aanbod van een winkelstad. “We doen er alles om de bezorgoptie binnen enkele jaren aan te kunnen bieden bij één miljoen artikelen. Ons nieuwe fulfilmentcenter dat momenteel gebouwd wordt, gaat daar een grote bijdrage aan leveren.”

Bol.com is niet de eerste retailer in ons land die met sameday-delivery van start gaat. Zo biedt Coolblue de dienst aan voor 9,95 euro. Wehkamp bezorgt kleine producten sinds begin dit jaar nog dezelfde dag voor twee euro, met behulp van het nieuwe, volledig geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends