​Faillissementen in retail naar laagterecord

​Faillissementen in retail naar laagterecord

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag in het derde kwartaal op het laagste niveau sinds het uitbreken van de crisis. Er gingen in totaal 94 winkelbedrijven op de fles, tegenover 127 faillissementen een jaar eerder. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Voorheen stonden de laatste drie maanden van vorig jaar in de boeken als het ‘beste’ kwartaal van de afgelopen jaren. Destijds gingen 109 retailers op de fles. Dat bleek echter stilte voor de storm; in de drie maanden daarna werden 176 retailers failliet verklaard. Over de eerste negen maanden van dit jaar staat het totaal op vierhonderd faillissementen, 29 minder dan een jaar eerder.

Waar vorig jaar september 37 faillissementen werden uitgesproken in de Nederlandse retail, waren dat er dit jaar 33. Daaronder waren zeven winkels in huishoudwaren en vijf in voedingsmiddelen. Ook gingen twee supermarkten en warenhuizen en een elektronicazaak op de fles.

Eerder liet het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) al weten dat het aantal bijstandsaanvragen door winkeliers in het derde kwartaal is teruggelopen. “De consument lijkt de weg naar de detailhandel weer te vinden”, stelde algemeen directeur Han Dieperink.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!