​Pieten onveranderd bij Albert Heijn

​Pieten onveranderd bij Albert Heijn

Albert Heijn heeft zijn sinterklaasartikelen voorzien van pieten in verschillende vormen. Ook zijn er producten waar de knecht van Sinterklaas helemaal niet te zien is. Dat heeft de supermarktketen donderdag bekendgemaakt.

Albert Heijn hanteert dezelfde werkwijze rond de gevoelige zwartepietendiscusie als vorig jaar, toen piet ook in verschillende verschijningsvormen te zien was. De pieten zijn er zowel in het zwart als met bruine en lichtere roetvegen. Albert Heijn weet dat de fanatieke voor- en tegenstanders van Zwarte Piet teleurgesteld zullen zijn. ‘Helaas kunnen we het nu niet voor iedereen goed doen’, stelt de retailer. Er wordt waar mogelijk rekening gehouden met lokale voorkeuren.

De sinterklaasproducten liggen vanaf volgende week in de winkel van Albert Heijn. Vorige week stelde de supermarktketen nog niet bezig te zijn met het assortiment. Destijds ontstond er ophef toen Jumbo liet weten de traditionele afbeeldingen van Sinterklaas en zijn pieten niet langer te gebruiken op zijn huismerk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!