​​DFS blijft miljoenen investeren in Nederland

​​DFS blijft miljoenen investeren in Nederland

DFS gaat dit boekjaar nog eens twee tot drie miljoen pond investeren in zijn Nederlandse expansie. In het afgelopen boekjaar werd na aftrek van de incrementele inkomsten al voor zo’n twee miljoen pond (2,2 miljoen euro) aan operationele kosten gemaakt. Dat heeft de Britse meubelverkoper laten weten bij de bekendmaking van zijn voorlopige jaarcijfers.

DFS opende twee jaar terug zijn eerste Nederlandse winkel in Cruquius, gevolgd door filialen in Rotterdam en Amsterdam. “Voor december 2017 willen we een landelijke keten zijn met winkels in de tien belangrijkste steden”, zei international development director Keith Baker onlangs op RetailWatching.

De winkel in Rotterdam Alexandrium is inmiddels een jaar open en is met nog geen duizend vierkante meter kleiner dan de flagshipstore in Cruquius. De resultaten zijn echter vergelijkbaar, stelt de retailer. ‘Dat geeft ons de geruststelling dat de winkelprestaties repliceerbaar en voorspel zijn op nieuwe locaties’. De winkel in Cruquius laat volgens DFS een ‘bevredigende groei’ zien.

DFS opende in Amsterdam zijn eerste kleine winkel van driehonderd vierkante meter. De winkelopeningen moeten bijdragen aan de naamsbekendheid en reputatie in ons land, zodat de retailer op langere termijn genoeg schaal krijgt om op tv te adverteren. Dat is volgens Baker in eigen land een belangrijk middel. “Daar zijn we vijftig weken per jaar te zien op tv.”

De totale omzet van DFS is in het boekjaar dat tot eind juli liep met 7,1 procent toegenomen tot 756 miljoen pond. De onderliggende winst voor belastingen kwam uit op 64,5 miljoen pond, bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends