​Jysk ziet omzet flink toenemen

​Jysk ziet omzet flink toenemen

Meubelverkoper Jysk heeft zijn omzet het afgelopen boekjaar met 9,3 procent zien toenemen. Zonder wisselkoerseffecten liep de omzet zelfs met 11,2 procent op. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers, die de Deense retailer bekend heeft gemaakt.

De omzet van 12,8 miljard Deens kroon (1,7 miljard euro) heeft betrekking op Jysk Nordic, één van de twee grote onderdelen van Jysk Group. Jysk Nordic exploiteert ruim duizend winkels in negentien landen, waaronder in Nederland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

In alle landen werd een organische groei geboekt, stelt ceo Jan Bøgh. “Zelfs in landen waar de verkopen op het gebied van slapen en wonen over het algemeen teruglopen, groeit Jysk.”

De Deense keten opende het afgelopen boekjaar, dat eind augustus afliep, 69 nieuwe winkels. In ons land telt Jysk ruim tachtig winkels. Dat aantal moet op termijn doorgroeien naar 110 tot 120 winkels, terwijl vanuit de Nederlandse organisatie ook winkels in België worden geopend. Jysk gaat daar komende lente met de eerste winkels van start, om er uiteindelijk op zo’n vijftig filialen uit te komen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends