​Zalando strikt nu ook zelfstandige modewinkels

​Zalando strikt nu ook zelfstandige modewinkels

Zalando gaat voortaan ook kleding en schoenen van zelfstandige retailers in Duitsland verkopen. De etailer heeft inmiddels de eerste samenwerkingen gesloten in zijn thuisland, waaronder Tip Tap Kinderschuhe uit Weilheim en Shuhhaus Fischer uit Esslingen.

Klanten van Zalando kunnen er in de omgeving van die winkels voor kiezen hun schoenen op te halen in de winkel. Ook is het mogelijk om de schoenen niet door Zalando te laten opsturen, maar door de zelfstandig ondernemer. Daardoor hebben ze hun bestelling eerder in huis.

Zalando strikte eerder al Adidas voor een soortgelijke samenwerking in Berlijn. Consumenten in de Duitse hoofdstad kunnen via Zalando’s app ZipCart zien welke producten van Adidas beschikbaar zijn in de winkel, en die dezelfde avond laten thuisbezorgen. Ook daar is het mogelijk om de bestelling in de winkel op te halen.

Zalando werkt nu voor het eerst samen met kleine handelaars, laat een woordvoerder weten tegenover De Tijd. De etailer wil door leveranciers, winkeliers en klanten samen te brengen een uitgebreid kledingplatform realiseren. Het concept wordt nu volop in Duitsland getest, stelt zij. “Als het een succes is, kunnen we het uitrollen in andere landen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!