​‘HEMA gaat V&D niet achterna’

​‘HEMA gaat V&D niet achterna’

Winkels die een sterk eigen merk hebben, kunnen ‘alle stormen in de detailhandel doorstaan’. “Bedrijven die ten onder gaan, zijn de winkels die alleen maar andere merken verkopen”, zegt HEMA-topman Tjeerd Jegen tegen de NOS.

HEMA zal daarom niet ‘het ravijn in gaan’ zoals V&D, stelt Jegen. Minder dan tien Nederlandse filialen lijden volgens hem verlies. “Die zijn we aan het ombouwen om ervoor te zorgden dat ze weer winst gaan maken.” Het sluiten van winkels in Nederland is niet aan de orde, zegt Jegen.

De retailer opent begint volgend jaar voor het eerst sinds zes jaar weer winkels in Duitsland. HEMA wil dan winkels in onder meer Hamburg, München, Berlijn en Keulen. De meeste online bestellingen vanuit Duitsland komen volgens Jegen uit die steden. “In Duitsland zou ik graag nog honderden winkels willen openen.” Momenteel heeft HEMA tien vestigingen bij onze oosterburen.

HEMA is sinds 2007 in handen van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Jegen zegt tegen De Financiële Telegraaf ‘een goede verhouding’ met Lion te hebben, maar niet te weten hoe lang de winkelketen nog eigendom van de Britten blijft. Het bedrijfsmodel van het concern is dat ze hun bezittingen een keer van de hand doen, stelt hij. “We sluiten niets uit, ook geen beursgang.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends