​PostNL combineert pakketautomaat met brievenbus

​PostNL combineert pakketautomaat met brievenbus

PostNL is vrijdag in Almere gestart met een pilot voor pakket- en briefautomaten. Met die automaat kunnen consumenten zowel pakketten versturen en ontvangen, als brieven posten.

PostNL plaatst voor eind november in totaal zestien automaten in Almere. De logistiek dienstverlener wil zo onderzoeken of die voorzien in de behoefte van de consument, die steeds meer pakketten verstuurt en ontvangt.

De automaten bestaan uit een brievenbus met twee openingen en pakketkluizen in verschillende formaten. Consumenten die een pakket willen ophalen of retourneren krijgen een code per sms of e-mail om zo’n locker te openen. Het apparaat is 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar.

PostNL opende in 2012 eveneens in Almere de eerste pakketautomaat in ons land. Destijds duurde het zo’n twee jaar totdat het bedrijf overging tot een uitrol. Inmiddels zijn er acht pakketautomaten in ons land, voornamelijk op grote NS-stations. Die worden echter minder gebruikt dan verwacht, laat een woordvoerder weten tegenover Twinkle. De nieuwe test is volgens haar 'een doorontwikkeling van de eerdere pakketautomaten'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!