​Vastned voert premiumstrategie op

​Vastned voert premiumstrategie op

Vastned heeft voor 65 miljoen euro aan Nederlands winkelvastgoed verkocht. Tegelijkertijd investeerde de vastgoedeigenaar achttien miljoen in ‘premium city high street shops’ in Amsterdam en Parijs.

Onder de verkochte panden valt onder meer winkelcentrum Boven ’t IJ in Amsterdam, waaronder het voormalige V&D-pand. Ook panden in het Utrechtse Overvecht en een aantal winkelpanden in Gouda en Den Haag zijn van de hand gedaan. Zo’n twintig procent van het verkochte vastgoed stond leeg.

Vastned heeft in Amsterdam het pand van Amsterdam Cheese Company in de Leidsestraat gekocht voor 5,7 miljoen euro. Ook een winkelpand van Inditex-dochter Oysho aan de Rue de Rennes in Parijs is nu eigendom van Vastned.

Het vastgoedconcern maakte in 2014 bekend alleen nog te investeren in de beste winkelstraten in zogenoemde ‘premium cities’. Op dat moment was nog minder dan de helft van de portefeuille belegd in dergelijke locaties. Met de transacties die het nu bekend maakt, stijgt het aandeel premium city high street shops van zeventig procent eind juni naar 73 procent nu.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends