​MS Mode herstructureert ook in Duitsland en Frankrijk

​MS Mode herstructureert ook in Duitsland en Frankrijk

MS Mode kampt ook in Duitsland en Frankrijk met financiële problemen. Bij onze oosterburen bevindt de keten zich in een voorlopige insolventieprocedure, terwijl in Frankrijk uitstel van betaling is gekregen.

De buitenlandse winkels van MS Mode maken onderdeel uit van een Europees herstelplan, zo laat de modeketen weten op haar Facebook-pagina in Frankrijk. Net als in Nederland en België vindt er in Duitsland en Frankrijk een herstructurering plaats. Zo wordt er voorlopig geen nieuwe collectie geleverd en gaan er enkele filialen dicht.

MS Mode heeft in Frankrijk 134 winkels en circa zeshonderd werknemers. In Duitsland telt de Nederlandse retailer zo’n veertig winkels, waarvan de helft al op slot is gegaan. De overige winkels sluiten uiterlijk eind november, om wellicht in een later stadium weer open te gaan. Online zijn de landenpagina’s al enige tijd gesloten.

Eigenaar Coolinvestments, die in Nederland en België al een doorstart realiseerde, sluit volgens Fashion Network niet uit dat er in Frankrijk ‘in een ander formaat’ wordt doorgegaan. Topman Roland Kahn liet afgelopen zomer in RetailTrends weten dat het grootste deel van de winst uit Frankrijk kwam. “En dat is nu net een beestachtig moeilijke markt. Ze hebben daar twee grote aanslagen gehad die de bevolking erg onrustig hebben gemaakt en daarna volgden nog eens enorme stakingen. Zo heftig is het al een tijd niet meer geweest.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!