​Achterblijver Emté drukt winst Sligro

​Achterblijver Emté drukt winst Sligro

De supermarkten van Emté hebben hun omzet in het derde kwartaal opnieuw zien dalen. Moederconcern Sligro verwacht dit jaar duidelijk onder de recordwinst van vorig jaar uit te komen, meldt het concern in de kwartaalcijfers.

De omzet van Emté daalde in het derde kwartaal met 0,8 procent, van 206 miljoen euro vorig jaar naar 203 miljoen euro. De vergelijkbare winkelomzet daalde met 1,8 procent en over de eerste drie kwartalen met ruim twee procent. De foodservicetak groeide het afgelopen kwartaal wel met 10,5 procent.

De positieve trend die Emté aan het eind van het tweede kwartaal zag, heeft zich in het derde kwartaal niet doorgezet. De retailer blijft, met name met de winkels van de oude 2.0-formule, achter op de markt. De omzetdalingen en extra promotie- en campagnedruk leiden tot een lagere brutowinstmarge. Bovendien bezorgt de ombouw naar de nieuwe 3.0-formule Sligro op korte termijn extra kosten.

Emté heeft in het derde kwartaal drie ‘oude’ filialen omgebouwd naar de 3.0-formule en één nieuwe franchisevestiging geopend. Sligro liet eerder al weten het nieuwe concept eind dit jaar in vijftien vestigingen te willen hebben. De resultaten van de pilotstores waren naar eigen zeggen ‘veelbelovend’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!