​Scotch & Soda uit de rode cijfers

​Scotch & Soda uit de rode cijfers

Scotch & Soda heeft het afgelopen boekjaar het miljoenenverlies van een jaar eerder weggewerkt. Het kledingmerk was in de twaalf maanden tot eind mei goed voor 1,1 miljoen winst, tegenover een verlies van 73,9 miljoen euro een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag dat deze maand is ingediend.

De cijfers over het donkerrode boekjaar werden beïnvloed door een afschrijving van zeventig miljoen euro op de groothandel. Scotch & Soda kampt nog altijd met teruglopende verkopen via zijn groothandel. Retailers zijn volgens het merk voorzichtiger met hun bestellingen en hebben een strakker voorraadbeheer, waardoor de omzet met zeven procent terugliep tot 213,3 miljoen euro.

Daartegenover staat een omzetgroei van 33 procent tot 74,3 miljoen euro uit zijn eigen winkels. Scotch & Soda opende het afgelopen boekjaar achttien winkels en nam zeven franchisevestigingen in Frankrijk over, waarmee de teller inmiddels op 79 staat. Het Nederlandse merk wil zijn naamsbekendheid flink opschroeven door meer eigen winkels te openen, vertelde ceo Dirk-Jan Stoppelenburg begin dit jaar al.

Scotch & Soda laat verder weten dat de online omzet met liefst 57 procent is toegenomen tot 38,4 miljoen euro, waarbij ook de winstgevendheid flink is verbeterd. De totale omzet komt daarmee uit op 325,9 miljoen, tegenover 308,5 miljoen in de twaalf maanden ervoor.

Tegenover deze omzetgroei staat een daling van 3,8 procent van de ebitda naar 37,8 miljoen euro. De balans verdient volgens Quote geen schoonheidsprijs, aangezien daar een eigen vermogen van nog geen zestig miljoen staat tegenover een schuld van bijna 270 miljoen euro. Het grootste deel daarvan is Scotch & Soda verschuldigd aan eigenaar Sun Capital, de voormalige investeerder achter V&D.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!