​Duitse sneakerformule maakt opwachting in Nederland

​Duitse sneakerformule maakt opwachting in Nederland

Solebox opent naar verwachting later dit jaar zijn eerste winkel in Nederland. De Duitse sneakerformule heeft een pand gehuurd aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Het wordt de eerste winkel van Solebox in het buitenland. De retailer is nu met twee winkels actief in Berlijn en één in München. In Amsterdam komt Solebox in een pand dat ooit door het Algemeen Handelsblad in gebruik was. De winkel beschikt over ruim 220 vierkante meter aan vloeroppervlak op de begane grond, meldt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

De winkel in Berlijn is onder meer met een ‘Solebot’ uitgerust: een robotarm die de schoenen vanuit het magazijn naar de winkel haalt. Verder lanceerde de sneakerformule vorig jaar het Solemart-concept in de Duitse hoofdstad, waarbij consumenten hun schoenen kunnen verkopen of (tweedehands) sneakers van resellers kunnen aanschaffen.

Solebox gaat in ons land de strijd aan met een flink aantal andere sneakerformules, waaronder JD Sports, Snipes, Sneakers en Front Runner. De sneakerwinkels lijken zich te onttrekken aan de algehele malaise in de schoenenbranche, die de laatste jaren juist met enkele honderden winkels is gekrompen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends