​Huren Wereldhave onder druk door faillissementen

​Huren Wereldhave onder druk door faillissementen

De huurinkomsten van Wereldhave staan onder druk als gevolg van de faillissementen van retailers. De vastgoedeigenaar weet de winkels weliswaar snel weer te verhuren, maar moet daarbij vaak genoegen nemen met een lagere huursom. Dat laat het bedrijf weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Wereldhave had eind september 95,1 procent van de winkels in zijn winkelcentra verhuurd, zelfs iets meer dan drie maanden eerder. In alle landen waar het vastgoedbedrijf actief is leveren nieuwe huurcontracten na een faillissement echter minder geld op. Daarbij wijst Wereldhave onder meer op de faillissementen van MS Mode en de Finse warenhuisketen Anttila.

Wereldhave heeft onlangs onderzocht of een vertrek uit Finland een optie is, maar is tot de conclusie gekomen dat de timing niet goed is. Dat komt mede door het faillissement van Anttila, maar ook door de onzekere Finse economie.

De vastgoedeigenaar bevestigt dat de winst per aandeel dit jaar met zo’n zes tot negen procent zal toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Door de recente faillissementen valt de groei waarschijnlijk aan de onderkant van die bandbreedte uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!