​‘C&A doet slechtlopende filialen op slot’

​‘C&A doet slechtlopende filialen op slot’

C&A sluit in mei en juni volgend jaar vier slechtlopende filialen in ons land. Daarbij gaat het om winkels in Pijnacker, Nijverdal en twee in Utrecht. Dat meldt Trouw op basis van een brief van de HR-directeur aan het personeel.

De modeketen wijst in de brief naar het ‘slechte bedrijfseconomische resultaat’ van deze filialen, waaronder dat op de Vredenburg in de binnenstad van Utrecht. C&A verwacht niet dat het resultaat de komende jaren zal verbeteren. De retailer heeft in Utrecht ook winkels in Overvecht en winkelcentrum Hoog Catharijne.

De sluitingen zouden geen gevolgen hebben voor het personeel, dat een baan krijgt aangeboden bij nabijgelegen filialen. De ondernemingsraad heeft al zijn akkoord gegeven.

C&A heeft momenteel 132 winkels in ons land. Wereldwijd zijn er zo’n 1575 winkels in twintig landen. In juni werd al bekend dat de modeketen zich terugtrekt uit Turkije, waar het op dat moment 24 winkels had. Dinsdagavond hield vakbond FNV een bijeenkomst voor medewerkers van de retailer, die sinds 2008 geen loonsverhoging hebben gehad.

Het is onduidelijk wat de winkelsluitingen zeggen over de financiële situatie bij C&A, dat ruim vier jaar terug voor het laatst omzetcijfers heeft bekendgemaakt. C&A is nog altijd in handen van de familie Brenninkmeijer, die volgens Quote vorig jaar goed was voor een vermogen van 22 miljard euro. Veel panden van C&A zijn in handen van het familiebedrijf zelf.

RetailTrends