​‘Marks & Spencer gaat internationaal inkrimpen’

​‘Marks & Spencer gaat internationaal inkrimpen’

Marks & Spencer sluit zijn flagshipstore op de Champs-Élysées in Parijs. De Britse retailer is van plan zijn winkeloperatie in het buitenland terug te schroeven, meldt Bloomberg op basis van een anonieme bron.

De winkelsluiting in Parijs wordt over twee weken bekendgemaakt door ceo Steve Rowe, die de investeerders dan inlicht over de internationale ontwikkelingen. Rowe, die eerder dit jaar het stokje overnam van Marc Bolland, heeft de strategie van de kwakkelende winkelketen tegen het licht gehouden.

De winkelopening in het centrum van Parijs was één van de eerste beslissingen die Marc Bolland in 2010 bij zijn komst nam. De winkel kost volgens retailanalist Richard Hyman echter een fortuin en was onderdeel van een ‘egotrip’. “Steve Rowe staat met beide benen op de grond en is pragmatisch. Hij maakte al duidelijk dat er geen heilige koeien zijn bij M&S.”

M&S maakte eerder al bekend 525 banen te schrappen op het hoofdkantoor en het personeel te korten op bonussen. Ook werd een opening van een flagshipstore in het centrum van Amsterdam afgeblazen en een samenwerking met BP stopgezet. “Het hele Europese vasteland is een hoofdpijndossier voor het bedrijf”, stelde retailexpert Rupert Parker Brady eerder dit jaar. Het zou hem niet verbazen als de Britse retailer helemaal uit ons land vertrekt. M&S is nu nog alleen in Den Haag en in de Kalverstraat actief.

Marks & Spencer heeft momenteel 480 winkels in Europa, Azië en het Midden-Oosten. De winstgevendheid van de internationale tak nam vorig jaar al met 37 procent terug. De retailer heeft onder meer last van de val van de Britse pond als gevolg van de Brexit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!