​‘C&A blijft investeren in winkels’

​‘C&A blijft investeren in winkels’

De sluiting van vier Nederlandse filialen zegt niets over de algemene situatie bij C&A. “Het openen en sluiten van bepaalde locaties is een vast onderdeel van het beheer van het winkelportfolio”, laat een woordvoerder weten aan de NOS.

De retailer blijft bovendien geld steken in zijn winkelnetwerk. Dit jaar investeerde C&A naar eigen zeggen al in een ‘fris en nieuw’ uiterlijk voor zestig winkels. Bovendien werd een nieuwe winkel geopend in Nijkerk, de flagshipstore in Amsterdam volledig gerenoveerd heropend en in Almere een nieuw winkelconcept met meer vierkante meters gelanceerd.

Vakbonden FNV en CNV zien het verdwijnen van de vier winkels niet als voorbode voor meer sluitingen. "Bedrijven nemen hun winkels voortdurend onder de loep, het kan zijn dat deze winkels gewoon slecht draaiden", zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer tegen het Algemeen Dagblad. Retailexpert Dirk Mulder van ING verwacht wel meer sluitingen, omdat retailers zich volgens hem steeds meer realiseren dat de juiste locaties belangrijker zijn dan veel winkels. "Op ongunstige plekken stoppen ze."

Uit een interne brief in handen van Trouw, bleek donderdag dat C&A volgend jaar vier slechtlopende winkels in ons land op slot dot. Het gaat om vestigingen in Pijnacker, Nijverdal en twee in Utrecht. De sluitingen hebben volgens C&A geen gevolgen voor het personeel, dat in andere winkels aan de slag kan.

C&A heeft momenteel 132 winkels in ons land. Wereldwijd heeft het modeconcern, dat nog altijd in handen is van de familie Brenninkmeijer, 1575 winkels verspreid over twintig landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!