​DekaMarkt kondigt meer World of Foods aan

​DekaMarkt kondigt meer World of Foods aan

DekaMarkt heeft donderdag in Apeldoorn zijn tweede versmarkt geopend. Volgende maand volgt de derde World of Food in Doetinchem, gevolgd door de opening in Amersfoort volgend jaar. “Volgende week maken we bekend waar de vijfde World of Food komt”, laat formuledirecteur Pieter Rozendaal weten.

Bij deze openingen gaat het volgens Rozendaal allemaal om nieuwbouw. “Volgend jaar willen we ook bestaande vestigingen van DekaMarkt verbouwen tot World of Food. We geloven erg in dit concept.”

Het concept in Apeldoorn is een ‘afgeleide’ van de originele formule, die ruim twee jaar terug in Beverwijk werd geïntroduceerd. DekaMarkt heeft goed gekeken wat wel en niet werkt, vertelt de formuledirecteur. “Wat je hier ziet zullen we ook op andere locaties introduceren.”

Met het versconcept slaat DekaMarkt verder de weg naar boven in. “Je ziet een splitsing in de supermarktbranche. Enerzijds heb je de discountformules, die een beperkt assortiment voeren om de kosten te drukken en zo de prijzen laag te houden. Wij kiezen er juist voor om meer service, vers en ambachtelijke producten toe te voegen”, aldus Rozendaal.

DekaMarkt maakt net als Dirk onderdeel uit van Detailresult Groep. Samen hebben de twee formules de twee uitersten van de markt afgedekt. Al is de aanwezigheid van zijn zusterbedrijf niet de grote stimulans voor DekaMarkt om zich te upgraden, zegt Rozendaal. “Het middensegment is niet de plek waar je wilt zitten.”

Lees meer over de nieuwe World of Food van DekaMarkt op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!