​Action dieper de binnenstad in

​Action dieper de binnenstad in

Action heeft eerder deze maand een winkel geopend in de Stadsfeestzaal aan de Meir in Antwerpen. Het is volgens het winkelcentrum het eerste Belgische filiaal van de discounter in de binnenstad. “Daar waar het kan en past willen wij onze formule brengen, ook in het centrum van Antwerpen”, zegt ceo Sander van der Laan tegenover Gondola.

Action opent van oudsher vooral winkels buiten de stad, op B-locaties die makkelijk bereikbaar zijn met de auto. “Dat doen we overigens nog altijd, maar we willen Action brengen naar waar de mensen wonen en dat is ook in de steden”, aldus Van der Laan. De winkel in de kelder van de Stadsfeestzaal heeft volgens hem de grootte en het vierkante formaat dat Action nodig heeft.

Klanten hebben in de stad een ander bestedingspatroon dan op B-locaties, stelt hij. Omdat ze niet met de auto komen, is er een andere dynamiek in de winkel aan de Meir. “Maar we willen zeker in nog meer Belgische steden winkels openen”, zegt de topman.

Action opende vorig jaar 141 nieuwe winkels en ligt op schema om dat aantal dit jaar te overtreffen. In 2017 komen er opnieuw meer winkels bij dan dit jaar, belooft Van der Laan. “In 2016 en 2017 gaan we geen nieuwe markten betreden, maar even consolideren in degenen waar we al aanwezig zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!