​‘Goed personeel op A1-locaties haast onmogelijk’

​‘Goed personeel op A1-locaties haast onmogelijk’

Door de hoge huren en lage marges zijn modewinkels op toplocaties haast niet exploitabel te krijgen. “Dan kun je bijna niet anders dan vooral goedkope tieners in je zaak zetten”, zegt directeur Gerk-Jan Rinsma van Rinsma Fashion tegen Het Financieele Dagblad.

Rinsma Fashion, met twee grote winkels in het Friese Gorredijk, kan zich naar eigen zeggen hogere personeelskosten veroorloven dan binnenstedelijke ketens. Goed personeel is voor provinciale bedrijven bovendien essentieel, omdat klanten na een slechte ervaring niet meer terugkomen. Gegarandeerde aanloop, zoals winkels in hoofdwinkelstraten, heeft Rinsma niet.

Rinsma is een van de familiebedrijven met grote modewinkels in kleine dorpen die groei zien en regelmatig uitbreiden. Zo opende de retailer onlangs een tweede verdieping, met zevenhonderd vierkante meter extra winkelvloeroppervlak. Ook Van Tilburg Mode in Nistelrode vernieuwde dit jaar zijn winkel, en breidt zijn winkel binnenkort opnieuw uit.

De uitbreidingsoperaties van Van Tilburg Mode en Rinsma Fashion zijn eerder dit jaar in beeld gebracht op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends