​Blokker en Leen Bakker delven onderspit in namaakzaak

​Blokker en Leen Bakker delven onderspit in namaakzaak

Blokker en Leen Bakker moeten stoppen met de verkoop van een partytent. Het model maakt namelijk inbreuk op de merkrechten van het Chinese bedrijf Zhejiang Zhengte, zo oordeelt de rechtbank Den Haag in een kort geding.

De zaak draait om een in hoogte verstelbare partytent, waarbij de luifel in een vlindervorm is gevouwen. Zhengte verkoopt zijn Butterfly Gazebo op bol.com in Nederland en België en is via Amazon ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk actief.

De twee winkelformules van Blokker Holding waren van mening dat de tent van Zhengte geen eigen karakter heeft, maar daar gaat de rechter niet in mee. De partytent mag niet meer in zijn winkels worden verkocht. Blokker en Leen Bakker waren daar eind september al mee gestopt in afwachting van de beslissing van de rechtbank.

De retailers moeten bovendien alle voorraden terughalen en Zhengte informeren over de leveranciers en producenten van de partytenten, die onder de naam Le Sud werden verkocht. Ook moeten ze de proceskosten betalen, die op ruim vijftienduizend euro zijn begroot.

Zhengte eiste verder een rectificatie op de website, maar dat wordt door de rechter afgewezen. Ook een schadevergoeding wordt vooralsnog niet toegewezen, omdat daar geen haast bij is. ‘De stelling van Zhengte dat Blokker blijkens berichtgeving in de media in financiële problemen lijkt te verkeren, vormt onvoldoende motivering daarvoor’, aldus de rechtbank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!