​Nederlands duo start Red Bull-bezorgdienst

​Nederlands duo start Red Bull-bezorgdienst

Twee Nederlandse studenten hebben bezorgservice Need Some Wings voor de energiedrankjes van Red Bull opgezet in Amsterdam. Zij verwachten dit later verder uit te rollen, met name in studentensteden.

Need Some Wings is opgezet door de studenten Sabine Dekker en Justin Weij. De bezorgers brengen de bestellingen per fiets thuis, maar ook bijvoorbeeld op kantoor of in de bibliotheek. De minimale besteding is drie euro en de bestellingen worden tussen negen uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds bezorgd. De initiatiefnemers verwachten in een behoefte te voorzien, door de ‘unieke werking’ van het drankje. Die zou goed passen bij studenten en kantoorwerkers die snel een ‘boost’ nodig hebben.

Het internationale hoofdkantoor van Red Bull is op de hoogte van het initiatief, maar heeft er verder weinig mee te maken, laat een woordvoerder van Need Some Wings weten aan RetailNews. Voor de inkoop en merchandising, zoals de Red Bull-pakken die de bezorgers dragen, wordt samengewerkt met externe leveranciers. Deze week is ook een bijbehorende app gelanceerd.

Need Some Wings is naar eigen zeggen de eerste Red Bull-bezorgdienst wereldwijd. Er zijn plannen om de dienst ook internationaal uit te rollen met behulp van investeerders. “Maar voorlopig focussen we ons op Amsterdam, om te kijken hoe het loopt”, aldus de woordvoerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends