​Decathlon voorlopig niet naar Middelburg

​Decathlon voorlopig niet naar Middelburg

De grond waarop Decathlon een winkel in Middelburg zou openen, wordt verkocht. Tot er een nieuwe eigenaar voor is gevonden, komt de vestiging van de sportwinkelketen er niet, zo heeft het college van burgemeester en wethouders volgens Omroep Zeeland besloten.

Decathlon kreeg begin dit jaar toestemming van de Raad van State om een winkel op het ZEP-terrein aan de rand van de Zeeuwse stad te bouwen. De gemeenteraad ging vorig jaar al akkoord met de komst van de retailer. Met de bouw wordt nu gewacht tot er een nieuwe eigenaar voor het terrein is, die bovendien nog een akkoord moet bereiken met Decathlon.

De omgevingsvergunning die aan Decathlon is afgegeven, kan pas na twee jaar worden ingetrokken. Het uitstel betekent dan ook niet dat de winkel er helemaal niet komt, stelt het college. Het ZEP-terrein wordt waarschijnlijk dit jaar nog in de verkoop gezet.

Decathlon wil een vestiging van zo'n 2500 vierkante meter openen op het ZEP-terrein. De Raad van State stelde in maart dat Decathlon daar op zijn plek is, omdat het assortiment van de retailer de grootschalige, dagrecreatieve voorzieningen van het vrijetijdspark ondersteunt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!