​Jumbo-personeel eist einde aan ‘torenhoge werkdruk’

​Jumbo-personeel eist einde aan ‘torenhoge werkdruk’

480 medewerkers van de distributiecentra van Jumbo hebben een petitie ondertekend. Daarin eisen ze dat er daadwerkelijk een eind komt aan de torenhoge werkdruk, meldt vakbond FNV.

De petitie wordt dinsdag in Woerden door zo’n 150 medewerkers van de dc’s van Jumbo overhandigd aan directeur supplychain Karel de Jong of manager logistiek Jan Wever. De petitie wordt ook verstuurd naar de sitemanagers van de dc’s in Breda, Beilen en Elst.

De werkdruk kan volgens FNV-bestuurder Debbie van Leiden verlaagd worden door tijdelijke krachten van ‘echte banen’ te voorzien. Het werk is namelijk structureel en de hoeveelheid neemt volgens haar zelfs toe. “In 2015 groeide de omzet van Jumbo met 27 procent naar 6,25 miljard euro, dus er is ook financieel ruimte om meer mensen in vaste dienst te nemen.”

Verder zouden er nog productienormen gelden, terwijl in de cao is afgesproken die niet meer te hanteren. Personeel zou daardoor het gevoel krijgen opgejaagd te worden. Jumbo laat weten dat er is in de cao wel degelijk benoemd is dat medewerkers op productiviteit worden beoordeeld. "Hier is de FNV mee bekend", aldus een woordvoerder.

Vorig jaar meldde EenVandaag op basis van een groot aantal gesprekken met anonieme medewerkers dat personeel in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo structureel onder druk gezet en geïntimideerd wordt. Deze medewerkers stelden permanent opgejaagd te worden om productienormen te halen, die in hun ogen onrealistisch zijn. Vaste werknemers zouden bedreigd worden met consequenties voor salaris of baanbehoud, terwijl uitzendkrachten die tekortschieten na een waarschuwing de wacht aangezet worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!