​Lidl gaat voor vijfhonderd winkels in Nederland

​Lidl gaat voor vijfhonderd winkels in Nederland

Lidl heeft de ambitie om over vijfhonderd supermarkten in Nederland te beschikken. Dat heeft directeur centrale diensten Harm van Oorschot laten weten bij de opening van het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen, schrijft Distrifood.

De Duitse retailer opende in 1997 zijn eerste vestiging in ons land en heeft er nu al meer dan vierhonderd. “We gaan nu op voor de vijfhonderd”, aldus Van Oorschot. Alleen Albert Heijn, Jumbo en Aldi hebben al meer dan vijfhonderd supermarkten in ons land.

Lidl bouwt ondertussen al aan een zevende distributiecentrum, dat langs de A15 in Oosterhout geopend wordt. Het onderstreept volgens Van Oorschot de nieuwe status van zijn werkgever. “Twintig jaar geleden was ik bij de realisatie van ons eerste dc in Heerenveen. Toen zaten we in de derde divisie van de amateurs, nu in de Champions League.”

Lidl richt zich niet alleen op het uitbouwen van zijn fysieke winkelbestand, maar verkoopt ook steeds meer online. Sinds deze maand kunnen klanten ook voor wijnen terecht in zijn Nederlandse webwinkel, waar verder alleen nog non-foodproducten worden verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!