​‘Winkelbestand DA gaat weer groeien’

​‘Winkelbestand DA gaat weer groeien’

Het aantal ondernemers dat zich aansluit bij de DA-formule, zal de komende jaren toenemen. Die verwachting spreekt formuledirecteur Walborgh Kieskamp uit tegenover RetailWatching.

DA heeft voorlopig zo’n tweehonderd winkels weten te behouden en daarmee heeft de drogisterijketen zijn doel voor dit jaar bereikt, zegt Kieskamp. Hij ziet vooral groeipotentieel omdat zelfstandige drogisten de krachten volgens hem zullen moeten bundelen, voor continuïteit op de lange termijn. “Met de DA-formule kunnen we die continuïteit bieden”, aldus Kieskamp.

Op termijn streeft Kieskamp naar zoveel mogelijk zelfstandige drogisten onder de DA-vlag. Daarbij is de toekomst van de formule volgens hem niet afhankelijk van het al dan niet doorgaan van de fusie met D.I.O. Momenteel ziet hij ruimte voor ‘een meerkleurig collectief’ van zelfstandigen in de drogisterijbranche.

DA telde op zijn hoogtepunt achthonderd winkels. Na de overname in 2007 liep dat aantal terug tot vierhonderd. Door conflicten met franchisenemers raakte de retailer bovendien veel vestigingen kwijt aan concurrenten, waaronder D.I.O. Vlak voor het faillissement eind vorig jaar telde DA nog 266 winkels.

Kieskamp trad op 1 november in dienst als directeur van DA. Hij volgt Henk Castelijns op, die voorlopig actief blijft als algemeen directeur van het overkoepelende NDS. Kieskamps belangrijkste taak is het commercieel versterken van de formule, onder meer door een onderscheidender assortiment te creëren ten opzichte van de filiaalbedrijven.

Lees op RetailWatching meer over de nieuwe koers van DA onder Walborgh Kieskamp.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!